Totaalleverancier
van zwakstroomkabels

Totaalleverancier van zwakstroomkabels

Over ons

Totaalleverancier van zwakstroomkabels

Hof Kabelfabriek is sinds 1934 totaalleverancier van hoge kwaliteit zwakstroomkabels. Naast standaardproducten richten wij ons ook op de nichemarkt voor speciaalkabels. Binnen ons bedrijf hechten wij veel waarde aan innovatie, persoonlijke service en korte levertijden.

Betrouwbaar & innovatief

Al onze producten worden nauwkeurig vervaardigd op basis van hoogwaardige grondstoffen. Wij denken met u mee en leveren oplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke wensen. We beschikken over alle benodigde kennis en middelen om nieuwe typen kabels voor u te ontwikkelen.

Persoonlijke service

Wij zijn trots op ons hoge niveau van dienstverlening. Bij Hof Kabelfabriek kunt u al tachtig jaar rekenen op een persoonlijke aanpak. Dankzij de korte lijnen binnen ons familiebedrijf en de kennis van zaken van onze medewerkers weet u snel wat wij voor u kunnen betekenen.

Snelle levering

Of u nu standaardproducten of speciaalkabels bestelt; wij zorgen altijd voor een snelle aflevering. Wij leveren onze producten aan klanten in heel Europa, maar ook daarbuiten. Onze klantenkring is zeer gevarieerd: groothandels, assemblagebedrijven, connectorenleveranciers, installateurs en groothandels in elektronische beveiliging.

Kabels van topkwaliteit

Aan de kwaliteit van onze kabels doen wij geen concessies. Voor de productie van zwakstroomkabels gebruikt Hof Kabelfabriek alleen hoogwaardige en uitvoerig geteste grondstoffen.

De kabelproductie vindt plaats volgens een nauwkeurig gecontroleerd proces. Dankzij de hoge kwaliteitsnormen zijn wij in staat om betrouwbare kabels te leveren met een lange levensduur.

Vanzelfsprekend houden wij zo veel mogelijk rekening met het milieu. Wij voldoen aan de EU-richtlijnen en -productievoorschriften, zoals REACH, RoHS-richtlijnen en CE-markering.

Wat wij beloven

Kwaliteitsbeleid

Het beleid van Hof Kabelfabriek is gericht op het zich onderscheiden door middel van het leveren van kwaliteit en een goede service, klantgerichtheid (customer focus) en continue verbetering. Hiertoe worden de producten door Hof Kabelfabriek zelf ingekocht bij geselecteerde leveranciers en vindt continue kwaliteitscontrole plaats op de eigen processen.

Voor de toekomst wil Hof Kabelfabriek de goede kwaliteit van haar producten en processen vasthouden en waar mogelijk verbeteren. In het kader van het kwaliteitssysteem wilt Hof Kabelfabriek zorg dragen voor verantwoorde producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van producten en processen die in overeenstemming zijn met de eisen van de klant en alle relevante wet- en regelgeving van zowel de landen van productie als de landen van bestemming.

Een gestroomlijnde productie

Bij Hof Kabelfabriek streven wij naar het continu verbeteren van ons productieproces. Via ons uitgekiende productieproces met strenge kwaliteitscontrole fabriceren wij stap voor stap kabels van uitstekende kwaliteit. Dankzij ons flexibele machinepark kunnen wij de kabel eenvoudig afstemmen op uw wensen.

Een gestroomlijnde productie

Hoogwaardige grondstoffen vormen de basis van onze kwaliteitskabels. De grondstoffen in ons inkomende magazijn – waaronder koper, isolatie- en mantelmaterialen – onderwerpen wij voor gebruik aan een magazijningangcontrole.

Draadspuiterij

Hoogwaardige grondstoffen vormen de basis van onze kwaliteitskabels. De grondstoffen in ons inkomende magazijn – waaronder koper, isolatie- en mantelmaterialen – onderwerpen wij voor gebruik aan een magazijningangcontrole.

Samenslagafdeling

De verschillende aders worden op de afdeling samenslag tot de gewenste kabel gebundeld. De aders zijn volgens een kleurcode of door middel van nummering gecodeerd.

Vlechtafdeling

Soms heeft een kabel extra bekleding nodig ter versteviging of om beter te kunnen functioneren. Denk hierbij aan protectie met staaldraad of elektrische afscherming. Wij brengen deze extra bekleding aan op onze vlechtafdeling.

Mantelspuiterij

Op onze mantelspuitafdeling voorzien wij kabels van een mantel van de gewenste kunststof ter bescherming tegen schadelijke invloeden als vocht, temperatuur en zonlicht. Als mantelmaterialen gebruiken wij PVC, PE, PUR, LSF/HFFR en MBZH.

Geschiedenis

1934

Antonius van der Hof en zijn vrouw B.M. van der Hof-Kooijman beginnen in Rotterdam met de productie van loodkabels onder de naam Hokafa(Hof’s Kabelfabriek).

1959

De gehele productie gaat over in PVC- geisoleerde kabels. De kabelfabriek verhuist van Rotterdam naar Zwijndrecht. 

1960

De drie leden van de familie Van der Hof passen de naam van de fabriek aan naar A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek B.V.

 

1985

Anton van der Hof wordt de enige aandeelhouder. De fabriek gaat zich steeds meer toeleggen op het produceren van speciaalkabels en kabels voor de alarmindustrie.

1989

De fabriek wordt verhuisd van
Zwijndrecht naar Roosendaal.
Op een perceel van ruim
30.000m2 op industrieterrein
Borchwerf wordt een nieuwe
fabriekshal met kantoren
gebouwd.

2010

De dochter van Anton van der Hof treedt toe tot de directie. 

2021

A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek wordt overgenomen door familiebedrijf Sakko waardoor een verdere uitbouw van het bedrijf mogelijk wordt gemaakt en de positie als de leverancier van hoge kwaliteit zwakstroomkabels zeker wordt gesteld. Klanten in uiteenlopende sectoren kunnen blijven vertrouwen op het uitgebreide assortiment van standaardproducten en speciaalkabels.

Service

Heeft u een kabel nodig?

Maatwerk kabelproductie verwijst naar het proces van het ontwerpen, produceren en leveren van kabels die zijn aangepast aan de specifiekeWij zijn de totaalleverancier van hoge kwaliteit zwakstroomkabels. Naast standaardproducten richten wij ons ook op de nichemarkt voor speciaalkabels. Binnen ons bedrijf hechten wij veel waarde aan innovatie, persoonlijke service en korte levertijden. behoeften en vereisten van een klant. Deze kabels kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder energieoverdracht, gegevensoverdracht, communicatie, en meer.

Waar kunnen we u mee helpen?

Vraag het aan onze specialisten